Защо да ходим на фитнес?

защо да ходим на фитнес

Защо да ходим на фитнес е сложен въпрос и отговорът се крие в по-доброто здраве и тонус! Повечето хора приемат фитнес тренировките, като средство за отслабване, като метод за трупане на мускулна маса или като спорт, който ще извая перфектно тяло. Определено фитнеса прави горе споменатите неща, но основната полза от тренировките е тази за здравето ни.

Предлагаме ви няколко причини, за да ходите на фитнес и те определяно не са отслабване, мускулна маса или по-стегнато тяло!

  • Функционалност на тялото – защо да ходим на фитнес ли? Ами защото ще имаме едно доста по-функционално тяло! Под това имаме предвид жизненост, издръжливост, гъвкавост и енергичност. Фитнеса може да е комплекс от леки упражнени, които да не ви натоварват излишно. Така тялото ви не губи тонус и става всекидневно по-функционално, за да вършите ежедневните си задачи.

 

  • Ще остарявате по-бавно – главните виновници за процесите на стареенето са намаленото производство на някои хормони в телата ни и бедния синтез на енергийни молекули. Когато тренирате физически това производство е увеличено и съответно процесите на стареене са забавени! Разбира се само тренировките трябва да са в комбинация с здравословно хранене, добър сън и по-малко вредни навици!

 

  • Заздравяване на опорно-двигателния апарат и гръбнака – за съжаление в днешно време именно заседналия начин на живот и работата пред компютъра почти по 12-14 часа на ден сериозно увреждат гръбначния ни стълб. Постоянната седяща поза натоварва неправилно гръбнака, мускулите и ставите. Така междупрешленните дискове са видоизменени и се появяват проблеми в движението и болка. В повечето случай се стига и до дискова херния, която може да изиска и хирургична намеса. Защо да ходим на фитнес в случая е въпрос на предпочитание и здраве наистина! Когато спортувате и правите фитнес упражнения подобрявате стойката на гръбнака и освен това забавяте дегенеративните промени в ставните си връзки. Така на по-достолепна възраст сте по-здрави и активни!

 

  • Подобрявате метаболизма и борите стреса и депресията – фитнеса е средство, с което лесно подобрявате настроението си, освен това обмяната на веществата в организма ви е значително подобрена. Спорта и добрата диета гонят високите нива на холестерол и кръвна захар. При физически упражнения се отделя допамин – хормона на щастието, затова и се борим ефикасно с депресията, същевременно стресовите нива спадат!

Ако ви е харесала статията, може да видите и как изглежда фитнеса през женските очи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *